De levensduur van een website

Esther Aleman

Hoelang een website meegaat is afhankelijk van veel factoren en er is dus geen eenduidig antwoord op te geven. Wij hanteren voor onze klanten 3 tot 5 jaar voor de levensduur van een website. Dat kunnen wij doen omdat wij regelmatig updates geven aan de websites waardoor we de levensduur meestal kunnen verlengen tot 5 jaar. Hierna is de website toe aan groter onderhoud.

Bouw een website voor de toekomst

Bij Web-vormgever bouwen we websites in de nieuwste designs en ontwikkelingen. Als je een website bouwt dan wil je niet al met 1-0 achterstand beginnen. Acht jaar geleden kwam de responsive website in ontwikkeling we gingen toen van de desktopwebsite naar een aparte mobiele website.

Tegenwoordig zijn de websites schaalbaar en kunnen ze op diverse schermgroottes goed functioneren en zijn daardoor gebruiksvriendelijk. De websites zijn de afgelopen periode steeds interactiever geworden en er kunnen filmpjes en bewegende designs worden gebruikt in het ontwerp. Ook zijn de websites steeds flexibeler en makkelijker onderhoudbaar geworden. In een paar schuifbewegingen heb je een tekstvak van links naar rechts verplaatst dankzij de pagebuilders met visuele front-end editor zoals Elementor.

Een paar jaar geleden was dit nog ondenkbaar, de website moest toen zo licht mogelijk en zo snel mogelijk laden. Met de komst van 5G en glasvezelinternet en binnenkort PHP 8 zal er steeds meer mogelijk worden. Wat de toekomst met trends en ontwikkelingen gaat brengen kunnen we nu nog niet voorspellen. We kunnen de website van nu wel zo goed mogelijk laten voldoen aan deze tijd.

Hoe weet ik dat mijn website toe is aan vernieuwing?

De website…..

  • … ziet er verouderd uit
  • … functioneert niet meer goed op alle apparaten
  • … ontvangt minder bezoekers
  • … loopt achter op je bedrijf/organisatie
  • … wordt slechter vindbaar
  • … heeft verouderde codering en is daardoor vatbaarder voor cybercriminelen
  • … heeft verouderde en onveilige software
  • … beschikt niet over een SSL certificaat

Omdat wij veel met WordPress websites werken wil ik deze even uitlichten. Doordat we deze sites regelmatig updaten blijft de website actueel. Echter wat vaak na een aantal jaar gebeurd is dat de nieuwe WordPress versie het huidige thema niet meer ondersteund. Of dat je de website niet kunt updaten naar de nieuwe PHP-versie. Updates van plugins kun je niet meer uitvoeren zonder dat een andere plugin een probleem veroorzaakt. Hierdoor wordt de website ontzettend gevoelig voor hackers en andere cybercrime. 

Help! Mijn website is verouderd

Als je al een aantal jaar niets aan je website hebt laten doen loop je de kans dat er vernieuwing moet plaats vinden. Wanneer je de website gebruikt voor inkomsten en hier volledig afhankelijk van bent dan is het advies om de 2 jaar toch kritisch door de website heen te gaan en deze aandacht te geven. 

Een website update kan een facelift zijn van het design of problemen oplossen met nieuwe codering, plugins en templates. 

Voor onze klanten onderhouden wij elk kwartaal de website met updates en back-ups. Wanneer de website verouderd dan melden wij dit zodat de website niet onnodig onveilig, traag of slechter vindbaar wordt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichten die mogelijk ook interessant voor je zijn

Update van Google.

Generative AI in Google Search: Laat Google het zoekwerk voor je doen. Is jouw website hierop voorbereid?

Lokale SEO

Wat is Lokale SEO? Lokale zoekmachineoptimalisatie richt zich op het

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Vakantiesluiting

01 juni t/m 30 juni

Web-vormgever maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement
Ga naar de inhoud