Waarom Page Builder Elementor voor WordPress?

Esther Aleman

Een aantal jaar geleden hebben wij op proef een aantal WordPress website voorzien van Elementor. Elementor is ons en de klanten zo goed bevallen dat wij hebben besloten om hiermee te gaan werken. Inmiddels heeft Elementor al meer dan 5 miljoen gebruikers en is het één van de meest gebruikte pagebuilders van WordPress websites. Met Elementor kun je een pagina ontwerpen en zelf vrij indelen zonder gebruik van codes te hoeven maken. Dit maakt het heel makkelijk om bijvoorbeeld even een landingspagina toe te voegen een layout van een pagina snel te wijzigen. Daarnaast is het ook zeer gebruiksvriendelijk om een aanpassing door te voeren.

Elementor

Een WordPress website bouwen is niet heel moeilijk. Met de komst van de Gutenberg block editor kun je al snel een mooie website ontwikkelen. Maar waar Gutenberg toch wat te kort schiet, biedt Elementor oneindig veel mogelijkheden. Met deze responsive visuele front-end editor voor desktop, tablet en mobiel zie je gelijk wat je doet wat erg prettig is. Daarnaast kun je middels een klik-en-sleep functionaliteit allerlei widgets aan je pagina toevoegen. De plugin werkt met vrijwel ieder thema samen.

Wat je nodig hebt om met Elementor te kunnen werken:

  • WordPress website
  • Elementor plugin
  • Elementor geschikt thema

De mogelijkheden

De standaard gratis versie van Elementor biedt een groot aantal standaard widgets. De widgets zijn niet hetzelfde als de WordPress widgets het zijn meer elementen die je kunt gebruik voor de content van je pagina. Doordat je deze widgets kunt verplaatsen kun je oneindig schuiven in de indeling van je pagina. Elementor biedt zo’n 20 widgets, naast de standaard widgets kun je ook iedere widget van WordPress zelf of van een plugin toevoegen. De widgets die Elementor standaard biedt zijn: kolommen, titels, tekstvakken, lijsten, afbeeldingen, video, knoppen, icons, tabbladen, carousel afbeelding, accordeons, social media iconen en nog veel meer. Elk element kun je naar wens aanpassen. Je kunt hierbij denken aan de marges, padding, kleuren, achtergronden, lettertype, afmetingen, links of rechts gecentreerd. Als je handig bent met CSS kun je ook een CSS id of class toevoegen, evenals een z-index. Daarnaast is alles ook nog eens apart in te stellen voor tablet en smartphones.
Naast al deze opties kun je met geschiedenis je laatste wijzigingen bekijken en herstellen indien nodig.

Elementor Pro

Ellementor kun je gratis gebruiken maar als je alles uit de page builder wilt halen dan kun je het beste de Pro versie aanschaffen. Deze kost slechts $49,00 per jaar. Hierbij krijg je 50+ Pro Widgets, 300+ Pro Templates, 10+ Full Website, Template Kits, Theme Builder, WooCommerce Builder,  Popup Builder, Support for 1 Year en Updates for 1 Year.

Met Elementor Pro kun je je eigen thema maken met de Theme Builder dit biedt de mogelijkheid om de header, footer, blogpagina, blogberichten en pagina’s van een eigen ontworpen template te voorzien.
Behalve de standaard widgets krijg je er met de PRO versie nog eens 50 widgets bij. Zo kun je je eigen formulier ontwerpen en voorzien van spambeveiliging. Ook is het mogelijk om met de Popup builder popu-ups te ontwikkelen.

Met Elementor Pro ontwikkeld Web-vormgever eigen thema’s en templates. Wij zorgen ook dat onze klanten elk jaar voorzien zijn van een nieuwe licentie.

Werken zonder thema

Het voordeel van de Pro versie is dat je geen thema meer nodig hebt. Bij premium thema’s komen vaak overbodige functie’s. Die de website onnodig traag maken. Ook kun je niet gemakkelijk van thema wisselen zonder het hele design te veranderen. Maak je gebruik van een verouderd thema dan ben je kwetsbaar voor aanvallen en kunnen sommige plugins niet meer goed met elkaar samenwerken. Waardoor er bugs ontstaan.
Met Elementor Pro kun je met een heel basic gratis thema “Hello Elementor” werken en je eigen thema samenstellen met de Theme Builder. Elementor zorgt dat je flexibel blijft in je ontwerp.

Onze ervaring met Elementor

Wij werken nu zo’n 3 jaar met Elementor. Waardoor wij voor onze klanten maatwerk templates kunnen ontwerpen. Naast dat we door deze pagebuilder oneindig veel ontwerp mogelijkheden hebben zijn de websites ook nog eens gemakkelijk te onderhouden en flexibel te wijzigen in vormgeving en opmaak. Elementor is SEO vriendelijk en heeft een zeer snelle laadtijd wat echt een grote pluspunt is. 
Ook het support team van Elementor denkt goed met je mee en is erg snel en klantvriendelijk. Wij zijn dus heel tevreden en hopen nog lang gebruik te kunnen maken van deze pagebuilder. 

Wij raden je dan ook zeker aan om Elementor te gebruiken.

Breng je site naar een volgend niveau!

Krijg toegang tot professionele widgets, bouw aangepaste pop-ups en formulieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichten die mogelijk ook interessant voor je zijn

Update van Google.

Generative AI in Google Search: Laat Google het zoekwerk voor je doen. Is jouw website hierop voorbereid?

Lokale SEO

Wat is Lokale SEO? Lokale zoekmachineoptimalisatie richt zich op het

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Web-vormgever maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement
Ga naar de inhoud