Online afspraken maken

Esther Aleman

Anno 2020 maak jij je afspraken natuurlijk in een digitale agenda. Het is ontzettend makkelijk om via je website afspraken te laten maken die gesynchroniseerd zijn met je eigen agenda. Daarnaast is het nog makkelijker als de afspraak van te voren is betaald. Voor diverse websites hebben wij dit inmiddels gerealiseerd. Wij gebruiken hiervoor de plugin Bookly. 

Bookly

Bookly is een responisve boekingssysteem voor WordPress. Met Bookly bespaar je tijd en kunnen afspraken gemakkelijk worden vastgelegd door een datum en tijd te selecteren die gesynchroniseerd is met jouw agenda. Dankzij de betalingsmogelijkheid kan de dienst vooraf worden betaald. De e-mail en sms herinneringen zorgen dat de klant de afspraak niet kan vergeten. 

Wat je nodig hebt om met Bookly te kunnen werken:

  • WordPress website
  • Bookly plugin
  • Betalingsmogelijkheid bijv. via Woocommerce of Bookly Mollie
  • Google Calendar agenda

De mogelijkheden

De standaard gratis versie van Bookly biedt een groot aantal mogelijkheden. Het is responsive is en makkelijk aan te passen aan je eigen huisstijl. Het is bijna op elke WordPress site te integreren.

Je kunt afspraken goedkeuren en aanpassen en je online planning automatiseren. Afspraken automatisch goedkeuren of annuleren en breng klanten op de hoogte over lopende en geannuleerde of gewijzigde afspraken via SMS en e-mail meldingen. 

Als je echt met Bookly verder wilt kom je al snel in de Pro versie uit. 

Bookly Pro

Met de Bookly Pro Add-on heb je meer mogelijkheden om aanpassingen en uitbreidingen te doen. Zo kun je met de Pro versie onbeperkt aantal personeelsleden en diensten toevoegen met ieder een eigen werkschema. Deze kost slechts $89,00 per jaar. 

Met Bookly Pro zijn er diverse betaalmogelijkheden in te stellen. Ook is er een Woocommerce koppeling mogelijk. Hierdoor kunnen afspraken gelijk worden betaald. 

De Pro versie biedt de mogelijkheid een integratie aan te maken met Google calendar.  Om je agenda te kunnen laten synchroniseren met Bookly heb je dus wel een Google Calendar agenda nodig. Het voordeel is dan dat Bookly je afspraken twee kanten op synchroniseert. Afspraken die al zijn geboekt in je agenda zijn weg geboekt en zo kunnen er dus geen dubbele afspraken ontstaan.

Verder biedt de plugin de mogelijkheid om aankopen te doen en het gebruik van betaalde Add-ons voor verdere aanpassing van je boekingssysteem (verschillende betalingsgateways, groepsboekingen, aangepaste velden, service, extra items, terugkerende afspraken, stortingen, kortingsbonnen, persoonlijk personeelskabinet en gebruikersaccount voor je klanten, automatische facturering, wachtlijst en veel meer)

Onze ervaring met Bookly

Wij werken nu ongeveer 4 jaar met Bookly. Met Bookly kunnen onze klanten makkelijk hun diensten laten inplannen via hun website. Het is snel en eenvoudig op te zetten en makkelijk in beheer. Wij gebruiken alleen de Bookly Pro versie met meerdere Add-ons dit hoogt de prijs per jaar wat op maar onze klanten vinden dit het meer dan waard. Als ze gewend zijn ermee te werken dan willen ze niet meer zonder deze mogelijkheden. 

Wij raden je dan ook zeker aan om Bookly Pro te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichten die mogelijk ook interessant voor je zijn

Update van Google.

Generative AI in Google Search: Laat Google het zoekwerk voor je doen. Is jouw website hierop voorbereid?

Lokale SEO

Wat is Lokale SEO? Lokale zoekmachineoptimalisatie richt zich op het

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Web-vormgever maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement
Ga naar de inhoud