Voorkom cybercrime

Esther Aleman

cybercrimeHeeft jouw website of webshop al last gehad van hackers?

Vroeg of laat krijgt iedere webshop of site een keer last van cybercriminelen. Één op de tien Nederlanders is al weleens slachtoffer geweest van cybercrime. Cybercrime is criminaliteit met ICT als middel en doelwit. Cybercriminelen kunnen bijvoorbeeld  hackers zijn die voor de lol of spanning een website van een bedrijf hacken. Het kunnen ook criminele bendes zijn die op geld uit zijn.

Om te weten hoe je Cybercrime moet voorkomen moet je eerst weten hoe cybercrime tot stand komt. Dit kan plaats vinden door: virussen verspreid via internet, trojaanse paarden, D-DoS-aanval, Phisingmails of Brute forcing attack (wachtwoordcombinaties kraken).

Nadat een website of shop is gehackt kan het zijn dat de website of webshop minder bezoekers of een lagere positie in de zoekmachine krijgt. Daarnaast kan de bedrijfsreputatie schade oplopen. Problemen die zich bijvoorbeeld kunnen voordoen:

  1. Systeem buiten werking: Jouw site of shop wordt offline gehaald of buiten werking gezet.
  2. Chanteren: Door spionage beschikt de crimineel over verschillende privégegevens en kan je gaan afpersen.
  3. Stelen van geld of persoonsgegevens: De reputatie van je bedrijf kan schade oplopen, doordat deze gegevens op straat liggen.
  4. Tussenstation:  Jouw site of shop wordt gebruikt voor een ander doel.

Wapenen tegen veelvoorkomende cybercrime.

Een website of shop kun je nooit volledig beveiligen tegen een cyberaanval. De kern van het probleem kan zich bevinden in de hosting, computer, het wachtwoord of het CMS systeem.

Hosting: De server van de hostingprovider kan worden gehackt. De server is kwetsbaar en slecht beveiligd of er is een hacker via een website naar de server geïnfecteerd. Is je website of shop gehackt, meld dit dan direct aan jouw hostingprovider zodat deze kan kijken ofdat het aan de server ligt. Bekijk of jouw hosting een goede beveiliging bied op de server.

De computer: De computer van de websitebeheerder of bouwer is besmet met malware waardoor cybercriminelen bij gegevens van de website kunnen komen. Scan je computer regelmatig op spywarem virussen en malware. Sla niet-gecodeerde wachtwoorden nooit op je computer op.  Update de computer regelmatig.

Wachtwoorden:  Wachtwoorden waarmee je website of shop beveiligd is moeten sterk zijn. Maak voor iedere gebruiker of software een ander wachtwoord aan. Gebruik in het wachtwoord een combinatie van letters, tekens en symbolen, dit moeten er minimaal 8 zijn. Pas het wachtwoord regelmatig aan.  Deel het wachtwoord alleen met vertrouwde personen.

Content Management Systeem:  Zorg dat de websitebouwer de website goed beveiligd met beveiligingssoftware, login beperking en beveiliging. Spamfilters installeert en andere paden en routes maakt dan standaard in het CMS.

Bescherm je website of shop tegen een cyberaanval.

Garantie dat je website of shop niet wordt aangevallen door cybercriminelen bestaat er niet. Maar je kunt je website of shop wel zoveel mogelijk beschermen tegen een cyberaanval. Ook kun je de schade zoveel mogelijk beperken door regelmatig een back-up te maken. Hieronder wat tips die je eenvoudig kunt uitvoeren.

  • Beveilig jouw computer en update regelmatig.
  • Bekijk of jouw hostingprovider een goede beveiliging biedt op de server.
  • Maak gebruik van een virusscanner, firewall, anti-spyware, advertentie blockers.
  • Gebruik verschillende goede wachtwoorden met minimaal acht letters en tekens.
  • Kies een betrouwbare websitebouwer die je website of shop beveiligd.
  • Maak een back-up van jouw documenten, klik niet op onverwachte linkjes en geef nooit uw inlog- of pincode af.

Help, mijn website is gehackt.

Is jouw website of shop gehackt? Of ben je opgelicht via het internet? Verspreid iemand leugens over jouw bedrijf? Ken je iemand die zich bezig houdt met digitale criminaliteit? Doe dan aangifte of kijk op de website voor slachtoffer van cybercrime. Je kunt direct aangifte doen bij de politie. Dit kan bij ieder politiebureau in Nederland.

web-vormgever beschermt jouw site of shop.
web-vormgever biedt speciale service pakketten aan. Met dit pakket krijg je maandelijkse updates, virusbescherming met scan, login beperking en beveiliging, spamfilters, back-up per kwartaal en service bij fouten in het systeem.

Een servicepakket heb je al vanaf €150,00 per jaar! Neem contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichten die mogelijk ook interessant voor je zijn

Teksten

Het creëren van een toegankelijke website besteed aandacht aan het lettertype, alt-tags, ondertiteling en eenvoudige taal

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Vakantiesluiting

24 juli t/m 13 augustus

Web-vormgever maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement
Ga naar de inhoud