Domein en hosting

seo

Wat je nodig hebt voor een website of webshop, is een domeinnaam en hosting.

Voordat we kunnen starten met het bouwen van een website of webshop heb je een hosting en domeinnaam nodig. Wij adviseren je om zelf een hosting en domeinnaam te kopen omdat deze dan altijd in jouw beheer is. En dus jouw eigendom. Een domeinnaam koop je voor altijd die kun je eventueel weer verkopen. Een hosting huur je per maand of per jaar. Je kunt afhankelijk van de lengte van jouw contract altijd overstappen.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een URL – website adres. In ons geval www.web-vormgever.nl Ze zijn er om internet gebruiksvriendelijk te maken.  Zo kun je jezelf online presenteren en kun je gevonden worden. Voordat een website online kan moet er wel een webshosting aangekoppeld zijn. Kies altijd zorgvuldig je domein en hosting uit.

Wat is de extensie van een domein?

Ieder land heeft zijn eigen extensie. In Nederland hebben we .nl en .de voor Duitsland. Je mag altijd op alle extensies registreren mits deze beschikbaar zijn. Er zijn ook groepen extensies zij staan los voor een groep gebruikers. Zoals .com (Commercial), .org (Organisation), .pro (Proffessionals) of .edu (Education).

Hoe kun je met je huidige domein naar een andere hosting?

Een domein kun je verhuizen.  Geef aan bij je huidige hosting of registar dat je wilt verhuizen. Je moet dan een autorisatie code/token opvragen. Deze code dient binnen 5 dagen te worden aangeleverd. Bij de nieuwe hosting/registar geef je de token door. Zij kunnen nu regelen dat het domein op hun server komt.

Wat is een hosting?

Een hosting is het huren van een stuk schijfruimte dat in verbinding staat met het internet. Deze zorgt dus dat je website of webshop online staat en dat er mensen online op kunnen kijken. Wanneer je je hosting hebt besteld bij een bedrijf ontvangt je jouw domeinnaam registratie en website gegevens. Alle inlog gegevens en ftp gegevens zijn belangrijk. Wij adviseren dit ook om uit te printen en goed te bewaren.

Onze hostingkeuze

Zelf zijn wij zeer tevreden over KeurigOnline webhosting. Wij hebben vanaf het begin een prettige samenwerking met deze hosting. Je kunt hier een hostingpakket naar keuze uitzoeken en deze gemakkelijk opwaarderen, wanneer je meer ruimte nodig hebt. De hosting biedt een gereduceerd tarief, met snel en goede service.

Tips voor het kiezen van een hosting

Er zijn heel veel bedrijven die hosting aanbieden. Zelf hebben wij als webdesigner al met verschillende hosting bedrijven te maken gehad. Je kiest een goede hosting door op verschillende factoren te letten.

  • Hoe groot is de schijfruimte? De hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt.
  • Hoeveel dataverkeer ruimte is er? De ruimte voor het aantal bezoekers die jouw website bezoekt.
  • Hoeveel databases kunnen er worden aangemaakt?
  • Kijk goed of er een gratis SSL-certificaat bij het pakket is inbegrepen of dat je dit apart moet aanschaffen.
  • Kun je ook e-mailaccounts aanmaken? En hoeveel e-mailadressen kunnen er worden aangemaakt.
  • Bereikbaarheid hosting? Is het bedrijf goed bereikbaar en wat zijn de contactmogelijkheden.
  • Waar staan de servers? Kies voor een Nederlandse server, afstand is snelheidsverlies.
  • Wat bied de hosting voor ondersteuning? En wat heb jij nodig? Check eerst of je voor jouw website/shop een MSQYL, PHP of andere ondersteuning nodig hebt. Voordat je een hosting aanschaft die dit niet ondersteund.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Vakantiesluiting

01 juni t/m 30 juni

Web-vormgever maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement
Ga naar de inhoud