Webbeheer met een CMS

cms

Home > Diensten > Website > Webbeheer 

Content Management Systeem

Web-vormgever maakt altijd gebruik van een Content Management Systeem (CMS). Dat betekend dat je de inhoud van de website kunt bewerken zonder dat dat iets aan de vormgeving of techniek veranderd. Hierdoor is het mogelijk zelf je website te onderhouden. Dankzij het CMS kun je zelf gemakkelijk berichten, producten, foto’s of pagina’s toevoegen. Deze komen dan automatisch in de juiste vormgeving op de website te staan.

Welk Content Management Systeem?

Bij Web-vormgever is bewust gekozen om met Open Source systemen te werken. Zo werk ik meestal met WordPress voor websites. Wanneer er een voorkeur is voor een ander open source systeem zoals Joomla en Drupal is dat ook mogelijk. In sommige gevallen werk ik met web programmeurs samen deze hebben vaak een maatwerk Content Management Systeem. En zo is het mogelijk tot in de kleinste details een maatwerk website te maken. Open Source biedt veel voordelen:

  • De software is gratis en dus geen kosten voor licenties.
  • Snelle oplossingen voor problemen.
  • Snel voorzien van de nieuwste technieken.
  • Aanpasbaar aan jou wensen en eisen.
  • Website is makkelijk te upgraden.
  • Niet vast aan een webdesigner.

Op dit moment is het mogelijk om met WordPress een responsive website te bouwen. Dit betekend dat je met één CMS de website  geschikt voor tablet, smartphone, pc en notebook kunt onderhouden. Ook kun je de website onderhouden via een applicatie.

wordpressWaarom een WordPress website?
WordPress is gemakkelijk is gebruik met een betrouwbaar CMS. Het is continue in ontwikkeling en beschikt daarom over de nieuwste technieken. WordPress is zoekmachinevriendelijk gebouwd en integreerbaar met social media. Door de uitgebreide mogelijkheden is het geschikt voor een uitgebreide tot simpele website.  Wordpress is makkelijk uit te breiden met onder andere fotoalbums, formulieren, agenda’s en evenementen. Je kunt gemakkelijk een nieuws of blogpagina zelf onderhouden.

Website zelf onderhouden of niet?

Wil je de website  zelf kunnen onderhouden of niet? Het is allemaal mogelijk.
Web-vormgever biedt namelijk ook de mogelijkheid om de website voor jou te onderhouden. Wanneer je ervoor kiest om hem zelf te onderhouden, kun je zelf de inhoud van de pagina’s bewerken, producten toevoegen en nieuwe berichten plaatsen.

De begeleiding voor het onderhouden van een website.
Web-vormgever levert de website altijd op met een gesprek waarin uitvoerig de werking van de website wordt besproken. Daarnaast krijg je een handleiding aangeleverd waarin alle mogelijke bewerkingen in stappen worden uitgelegd. Wanneer je er zelf niet meer uitkomt dan kun je altijd contact met Web-vormgever opnemen. Zo is het voor iedereen mogelijk om de website te onderhouden.

Wanneer je ervoor kiest om de website te laten onderhouden door web-vormgever, wordt er een onderhoudspakket samengesteld. Hierdoor weet je precies wat de maandelijkse kosten zijn voor het onderhouden van de website.

Interesse in een website met een CMS? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.