Je bedrijf op Google Maps.

seo
Esther Aleman

google mapsHoe komt mijn bedrijf in de zoekresultaten van Google maps?

Een tijdje geleden kreeg ik deze vraag. Graag leg ik in dit blog wat meer uit over Google Maps.

Zichtbaar worden in Google Maps.
Wanneer je bedrijf in Google Places is vermeld wordt deze getoond op Google Maps. Dan word je automatisch getoond in (lokale) zoekopdrachten.

Door middel van een gratis bedrijfsvermelding kun je je bedrijf dus vindbaar maken in Google. Heb je nog geen Google Places Zakelijk? Meld je dan nu aan.
Als je een G-mail account hebt dan kun je daarmee inloggen. Heb je geen account dan kun je die gratis aanmaken.  Maak een pagina aan en vul alles netjes en zorgvuldig in. Je kunt het later eventueel nog corrigeren. Gebruik bij bedrijfsomschrijving zoekwoorden waar je wilt dat je bedrijf vindbaar op is. Wat erg belangrijk is de categorie. De categorie bepaald mede op welk zoekwoord je dadelijk vindbaar bent. Wanneer je klaar bent kun je je aanvraag verzenden.
Nu moet je je bedrijf nog verifiëren. Wanneer je de code per post of sms hebt ontvangen, kan het tot 6 weken duren voordat je zichtbaar bent op Maps.

Google plus pagina.
Wanneer je een bedrijfsvermelding hebt aangemaakt bij Google Places Zakelijk dan wordt er automatisch een Google+ pagina aangemaakt. Dit is een pagina met meer informatie over het bedrijf. Als je deze volledig invult , zul je hier snel gunstig resultaat van zien in de zoekresultaten van Google Maps.

Hulp nodig bij het maken van een Google places vermelding of Google plus pagina? Neem dan contact op.

 De nieuwe Google Maps. 

google maps nieuqVoordelen van de nieuwe Google Maps.
Nieuwe modern vormgeving met beeldvullende kaarten.
De kaart is interactief met meer informatie.
Bij de route beschrijving zijn er meer vervoersmogelijkheden mogelijk.
Google Earth is beschikbaar zonder plugin.

Nieuw indoor plattegronden
Een nieuwe functie is ook de indoor Maps. Hiermee kun je in gebouwen navigeren door middel van plattegronden. Als eigenaar van een gebouw kun je zelf ook plattegronden uploaden.

Google bedrijfsfoto’s
Het is sinds kort ook mogelijk om een Google fotograaf in te huren voor de binnenkant van je kantoor, horeca, winkel of bedrijf. De fotograaf maakt dan 360 graden foto’s van de binnenkant van het pand en deze kunnen dan worden gebruikt op de website. Maar worden ook geïntegreerd in Google Maps.

Hoe krijg ik de nieuwe Google maps?
Klik op de rechter zijbalk op Gebruik de nieuwe Google maps. Er opent zich een nieuw tabblad met de knop Klik hier en ga op verkenning. Klik hier op. Vanaf nu zal de nieuwe Google Maps worden geladen.

Ik wil de nieuwe Google Maps op mijn website.
Wil je de oude Google Maps kaart om laten zetten in de nieuwe Google Maps? Neem dan contact met mij op en voor een klein prijsje zet ik de nieuwe Google Maps op je website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichten die mogelijk ook interessant voor je zijn

Lokale SEO

Wat is Lokale SEO? Lokale zoekmachineoptimalisatie richt zich op het

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Vakantiesluiting

24 juli t/m 13 augustus

Web-vormgever maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement
Ga naar de inhoud