Google Glass voor de ondernemer

seo
Esther Aleman

winkelervaring met google glassGoogle Glass veranderd de bedrijfswereld.

Richt je op de toekomst en bereid je voor op de Google Glass. Op 19 juni heb ik tijdens een informatie avond van Google Glass de bril getest. Voor jou als ondernemer, werkgever of werknemer in een bedrijf gaan er een aantal dingen veranderen. In dit blog krijg je antwoord op de vragen: Hoe kun je als ondernemer inspelen op deze nieuwe technieken? En hoe gebruik je Google Glass als ondernemer in je voordeel. Wil je meer weten over mijn testervaring en de uitleg over de werking van de Google Glass lees dan mijn vorige blog.

 

glass-boodschappenlijstjeZorgt de Google Glass dat winkelpersoneel overbodig wordt?

Stel je gaat met je digitale boodschappenlijstje naar de supermarkt. Glass sorteert en laat je een loopvolgorde van de producten in de winkel zien. Daarbij maakt hij ook direct een optelsom van het totaal van de aankopen? Wanneer de Glass in een verder stadium is wordt in sommige winkels personeel overbodig. Zo kun je als klant ter plaatse informatie bekijken over een product. Ook kun je zien wat de ervaringen zijn van andere gebruikers. Met een paar oogbewegingen kun je iets kopen in de webshop en dankzij de GPS is deze gekoppeld aan je winkel. Je kunt direct online afrekenen. Een kassa is dan ook overbodig. Mocht je niet gekoppeld zijn aan een webshop dan kan de Glass ook barcodes en QR codes scannen.

Gaat de fysieke winkel helemaal verdwijnen? Ik denk het niet. Ik denk dat de winkels veranderen in showrooms. De behoefte om kleding te passen of om op een bank te zitten voordat je hem koopt zal altijd blijven. Zorg dat je als winkelmedewerker de Google Glass op tijd hebt.  Zo kun je de bril gaan gebruiken voor persoonlijke verkoop en om je klanten razendsnel te voorzien van productinformatie.

glass geoHoe profiteer je van Google Glass in de reisbranche en horeca?
Met de Glass heb je de geo-targeting tot je beschikking. Dat is nu ook beschikbaar op de smartphone maar door de laagdrempeligheid van de Glass zullen mensen het nu ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Zo kun je met geo-targeting gebruikers naar bezienswaardigheden of naar restaurants en bars leiden. Je kunt direct het menu zien, sfeerproeven met filmpjes of foto’s. En recensies van andere bezoekers inzien. De mogelijkheden zijn eindeloos. En de drempel om technieken te gebruiken ligt veel lager.
Zo heeft de VVV Noord-Limburg een fietsroute met omgevingsinformatie ontwikkeld.

wat doet de glassHoe word ik zichtbaar en vindbaar op Google Glass?
Ga mee en omarm de nieuwe technologie, wees klantvriendelijk en gebruik de klantinformatie in je voordeel. Voorlopig kun je je alleen voorbereiden door je te richten op relevante content voor jouw potentiële doelgroep. Content die een beleving geeft zoals video, audio en beeld worden steeds belangrijker.  Laat een 360 graden rondleiding door je winkel maken. Heb je een webshop richt je dan ook op Google Shopping. Alle producten van Google werken goed met elkaar samen doe daar dus je voordeel mee. Je SEO die gefocust is op jouw doelgroep en je zichtbaarheid in Google, maakt je zichtbaar in Google Glass.

Wat is de invloed van Google Glass op jouw onderneming? Ik help jouw graag verder. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichten die mogelijk ook interessant voor je zijn

Update van Google.

Generative AI in Google Search: Laat Google het zoekwerk voor je doen. Is jouw website hierop voorbereid?

Lokale SEO

Wat is Lokale SEO? Lokale zoekmachineoptimalisatie richt zich op het

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Vakantiesluiting

01 juni t/m 30 juni

Web-vormgever maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement
Ga naar de inhoud