Google Glass gaat de wereld op zijn kop zetten.
Op 19 juni heb ik tijdens een informatie avond van Google Glass de nieuwste versie van de Google Glass mogen testen. Een leuke ervaring en een inspirerend kijkje in de toekomst. We zitten in een technische revolutie van onder andere de 3D printers, smart watch en de Google Glass. Dan kun je angstvallig afwachten maar daar houd je het gebruik ervan niet mee tegen. Of je kunt je als ondernemer erop voorbereiden. In dit blog : Wat is de Google Glass? Wat kan je met de Google Glass? In mijn volgend blog krijg je antwoord op de vragen: Hoe kun je als ondernemer inspelen op deze nieuwe technieken? En hoe gebruik je Google Glass als ondernemer in je voordeel.
Wat is en wat kan de Google Glass?
De nieuwste Glass met design montuur naar keuze ziet eruit als een bril. Met aan de rechter of linkerkant een glazen prisma. Door dit prisma word een scherm geprojecteerd. Wanneer je het scherpe beeld op het prisma wilt gebruiken kijk je rechts of links omhoog. De Glass bevat verder een camera, microfoon en hightech speaker. Momenteel werkt de Glass nog via bluetooth samen met je smartphone. Hierdoor kan hij gebruik maken van het internet en kun je bellen en smsen. De bril is te gebruiken via de ‘MyGlass’ app voor op je smartphone. De Glass werkt op een eigen systeem en gewone apps werken dus niet. Wel zijn er al een hoop applicaties voor de Google bril ontwikkeld.
Google Glass is op de volgende manieren te bedienen door:
Met je hand via het touchpad aan de zijkant van de bril.
Een stemcommando af te geven via de microfoon.
Door beweging met je hoofd en met een knipoog kun je een foto maken.
Hoe krijg je een melding binnen?
Meldingen komen binnen via piepjes of trillingen. Nieuw in de Glass is de Bone Conduction technologie. Dit betekend dat geluid wordt overgebracht in je oor door middel van trillingen van je botten, een technologie die ook wordt gebruikt voor hoorapparaten. Zo kan er een bericht aan jou voorgelezen worden zonder dat andere hier maar iets van horen of merken. De Glass word ook geleverd met oordopjes.
De navigatie in de Glass.
Het horizontale menu bestaat uit diverse apps. Je kunt in het menu scrollen door je hoofd naar boven en naar beneden te bewegen. In het menu kun je ook de activiteiten in je geschiedenis bekijken, zoals de foto’s die je gemaakt hebt en je zoekopdrachten.
Mijn ervaring met de Google Glass.
Mijn ervaring met de Glass is dat je even moet wennen tussen het scherm en het gezichtsbeeld. De bril werkte verder prima naar mijn stem en ik kon feilloos het menu in de bril bedienen. De expert vertelde dat je na ongeveer 10 minuten vergeet dat je de bril op je hoofd hebt en kun je hem ongestoord gebruiken. Hij lijkt mij vooral handig voor het navigeren, foto’s en filmen tijdens het sporten. Maar ook voor het winkelen en informatie op te vragen over onderwerpen die je tegen komt. Natuurlijk is het handig dat je direct overal van op de hoogte bent en overal gebeld kan worden. En als je hem zat bent dan zet je hem toch gewoon af. Wanneer de bril geschikt is voor dagelijks gebruik wil ik hem zeker hebben.
Google Glass is nu nog niet geschikt voor dagelijks gebruik.
Tijdens de Google Glass demo kwam al snel naar voren dat er nog flink veel moet gebeuren voor dat deze optimaal gaat werken. Op dit moment is de Google Glass nog niet geschikt is om in het dagelijks leven te gebruiken. Problemen met de Glass zijn dat de batterijduur maar tot 2 uur mee gaat. Hij wordt snel te warm en moet nog in verbinding staan met je smartphone. Hij is afhankelijk van internet en niet altijd even snel . Er moeten nog wat ogen naar kijken voordat hij geschikt is voor dagelijks gebruik. In Nederland is de Google Glass rond de kerst verkrijgbaar en kost nog zo’n €1500,00. Ik verwacht dat de bril ergens in 2015 geschikt is voor dagelijks gebruik en betaalbaar is voor de gemiddelde consument.
Voor meer informatie over de Glass kun je kijken de website van Google Glass.