Google Analytics 4

Esther Aleman

Ruim 2,5 jaar geleden werd Google Analytics 4 geïntroduceerd.  Google Analytics Universal was toen al meer dan 12 jaar oud. Het was hoog tijd dat er een nieuwe gebruiksvriendelijkere Analytics werd ontwikkeld.

Op 16 maart kondigde Google aan in een blog dat het nu dan echt tijd wordt om over te gaan op Google Analytics 4. Vanaf 1 juli 2023 worden er geen standaard Universal Analytics-property’s meer verwerkt. Vanaf 1 oktober 2023 stoppen Universal Analytics 360-property’s met de verwerking van nieuwe hits. Meer informatie

Wat is het verschil tussen Google Analytics Universal en Google Analytics 4

Verschil tussen de google analytics versies

Het verschil tussen Universal en GA4 is het meetmodel. Waar Univeral bij een meting gebruik maakte van sessies en paginaweergaven maakt GA4 gebruik van gebeurtenissen en parameters. 

Dit is de meest toegevoegde waarde van GA4 maar omdat je deze datamodellen niet met elkaar kunt vergelijken kan de huidige data niet worden meegenomen naar de nieuwe versie. Er moet dus echt een overstap worden gemaakt. Dankzij deze nieuwe manier van meten ligt de nadruk niet op het aantal websitebezoeken maar op de interacties en bezoekers. 

Wanneer moet ik overstappen naar Google Analytics 4?

Het is nog niet direct nodig om over te stappen. Maar wij adviseren het wel. Wanneer je nu overstapt kun je namelijk Universal Analytics nog actief laten meten naast de Google Analytics 4. Nu upgraden betekent dat je alvast historische data in Google Analytics 4 gaat opbouwen voor het moment dat je wil overstappen.

Klanten die een onderhoudscontract hebben lopen bij
Web-vormgever worden voor 1 juli 2022 voorzien van een Google Analytics 4-property. Zodat we al een jaar data kunnen verzamelen in deze nieuwe versie.

Hoe stap ik over naar Google Analytics 4?

Google heeft een uitgebreid helpcentrum waar je veel informatie kunt vinden.  Kom je er niet uit neem dan contact op met een specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichten die mogelijk ook interessant voor je zijn

Update van Google.

Generative AI in Google Search: Laat Google het zoekwerk voor je doen. Is jouw website hierop voorbereid?

Lokale SEO

Wat is Lokale SEO? Lokale zoekmachineoptimalisatie richt zich op het

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Web-vormgever maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement
Ga naar de inhoud