Gebruik jij de nieuwste PHP versie?

Esther Aleman

Wat is PHP?

PHP (Programming Hypertext Preprocessor) is een open source programmeertaal, die communiceert tussen website en database. Deze programmeertaal is al in 1994 ontworpen om websites dynamischer/interactiever te maken. PHP is erg populair, waarschijnlijk maakt 8 van de 10 websites gebruik van deze programmeertaal. Heb je een WordPress, Magento, Joomla of Dupal website dan heb je een website die gebruik maakt van PHP. 

De levensduur van PHP

In de loop van de jaren zijn er diverse PHP versies ontwikkeld. Het is belangrijk om gebruik te maken van de nieuwste PHP versie, dit heeft namelijk invloed op de snelheid en veiligheid van je website. De levenscyclus van een PHP-versie is ongeveer 3 jaar. Wanneer een PHP-versie het einde van de levensduur heeft bereikt dan wordt deze niet meer bijgewerkt. En ontvangt deze geen beveiligingsupdates meer, waardoor deze is blootgesteld aan mogelijke beveiligingslekken.

Een oude PHP-versie is dus minder veilig. Behalve de veiligheid zijn nieuwe versies ook geoptimaliseerd op snelheid. Een nieuwe PHP-versie kan je website dus ook sneller maken. Daarnaast worden er in nieuwe versies vaak functionaliteiten van andere programmeertalen geïmplementeerd. 

Raadpleeg de website van PHP om te zien welke versies momenteel worden ondersteund.

Moet ik mijn PHP updaten?

Allereerst is het belangrijk om uit te zoeken welke PHP-versie u website momenteel gebruikt.

Als de website inderdaad gebruikt maakt van een verouderde PHP versie dan is het belangrijk om de tijd te nemen uw website bij te werken. Het kan zelfs zo zijn als u dit niet tijdig doet de hosting de verouderde PHP-versie van de server verwijderd waardoor uw website niet meer functioneert. 

Welke PHP-versie gebruikt mijn website?

Wanneer je website gebruikt maakt van een WordPress 5.0 of hoger dan kun je via  “Site Health” je PHP-versie bekijken. Er zijn ook plugins beschikbaar die je inzicht geven over je PHP-versie.

Via de hosting kun je vaak bekijken welke PHP-versie je gebruikt. en deze zo nodig aanpassen. Let Op! Wanneer je website niet volledig up to date is dan kan het zijn dat er problemen optreden. Zorg ervoor dat je de versie dus altijd weer kunt terugzetten.

Wanneer je via je je Hosting niet zelf je PHP-versie kunt zien of wijzigen adviseer ik om een andere Hosting te kiezen.

Websites met een onderhoudscontract bij Web-vormgever worden regelmatig gecheckt op de PHP-versie en zo nodig wordt hier actie op ondernomen. Is je website bij ons onder contract maar wil je iets wijzigen in je PHP-versie? Neem dan even contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichten die mogelijk ook interessant voor je zijn

Update van Google.

Generative AI in Google Search: Laat Google het zoekwerk voor je doen. Is jouw website hierop voorbereid?

Lokale SEO

Wat is Lokale SEO? Lokale zoekmachineoptimalisatie richt zich op het

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Vakantiesluiting

01 juni t/m 30 juni

Web-vormgever maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement
Ga naar de inhoud