Doeltreffende communicatie

Esther Aleman

doeltreffende communicatieHoe krijg je de communicatie doeltreffend?

Stel je hebt een website, flyers en visitekaartjes en toch bereik je de doelgroep niet.
Dan heb je waarschijnlijk geen communicatieplan gemaakt. Je hebt voor een doeltreffende communicatie een communicatieplan nodig hierin volg je een stappenplan. Je kan een communicatieplan maken voor je bedrijf, dienst, product of merk. Een communicatie plan bestaat onder andere uit: probleemstellingen, doelstellingen, doelgroep en communicatiemiddelen.

Het communicatieplan.

De eerste vraag is: Wat wil je verbeteren in je communicatie? Wat kan er beter?
De punten waarin er verbeterd kan worden verander je in probleemstellingen.
Deze probleemstellingen moet je zien op te lossen, dit zijn de doelstellingen. De doelstelling moet altijd gericht zijn op de doelgroep.
De doelgroep moet altijd zo specifiek mogelijk in kaart worden gebracht. Dit is immers de groep waarop je je communicatie opricht. Nadat je de doelgroep hebt bepaald kun je je richten op wat de doelgroep interessant vind en wat de doelgroep aanspreekt. Dan kun je aan de hand hiervan bekijken hoe je de doelgroep het beste kunt bereiken. En welke communicatiemiddelen hier het beste bij passen. En wat de inhoud van het communicatiemiddel moet zijn, dit is de boodschap.

Tips:

  • Bekijk alles vanuit het standpunt van de doelgroep.
  • Hou altijd je doel voor ogen.
  • Communiceer altijd wat uniek en onderscheidend is.
  • Een duidelijke en heldere boodschap.

Waarin kan web-vormgever jou helpen met de communicatie?

web-vormgever verzorgt de gehele communicatie van a-z. Zo kan web-vormgever een communicatieplan voor jouw bedrijf/merk/product of dienst maken. Aan de hand hiervan kan er gekeken worden wat de beste communicatiemiddelen zijn. Dit kan een website, blog, visitekaartje, persbericht, artikel, social media blog, flyer, brochure etc zijn. Het kan ook alleen een aanpassing in de communicatiemiddelen zijn. web-vormgever bied zowel offline en online communicatie aan en kan daarom de hele communicatie verzorgen.

Geen doeltreffende communicatie? web-vormgever helpt jouw graag verder. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichten die mogelijk ook interessant voor je zijn

Update van Google.

Generative AI in Google Search: Laat Google het zoekwerk voor je doen. Is jouw website hierop voorbereid?

Lokale SEO

Wat is Lokale SEO? Lokale zoekmachineoptimalisatie richt zich op het

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Web-vormgever maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement
Ga naar de inhoud