WordPress Multisite

cms, content management systeem
Esther Aleman
Esther Aleman

Is jouw bedrijf toe aan een multisite?

Wanneer je in het bezit bent van meerdere websites kan het voordeliger en makkelijker zijn om een Multisite te laten maken. Hiermee draai je meerdere websites op één WordPress installatie. Zo kun je met dit platform ook plugins en thema’s delen.

Dit kun je doen met websites die via subdomeinen lopen of eigen domeinen. De websites hebben geen eigen directory op je server. Wel hebben de sites in het netwerk hun eigen map voor bestanden die worden geüpload.

Voordelen van een Multisite

  • Goedkoper: Je hoeft alleen een hosting aan te schaffen voor de multisite. De sites die eronder vallen hebben alleen een eigen domein nodig. De aanschaf van een thema is gelijk voor alle sites bruikbaar en hoeft niet voor elke site los worden aangeschaft.
  • Makkelijker in onderhoud: Doordat de plugins en thema’s worden gedeeld kunnen updates op alle sites die onder de multisite vallen in één keer uitgevoerd worden.
  • Sneller in gebruik: Je kunt alles beheren via één website dashboard.
  • Uitstraling makkelijk aan te passen:  Ondanks dat bij een multisite alle websites gebruik maken van hetzelfde thema. Kun je met een paar muisklikken toch het kleurgebruik en de styling aanpassen.

Een multisite is geschikt voor een bedrijf dat meerdere websites heeft. En wil dat alle sites dezelfde look and feel hebben maar niet dezelfde uitstraling.

Een multisite voor jouw bedrijf? Informeer naar de mogelijkheden!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Berichten die mogelijk ook interessant voor je zijn

2020

2020 is voor mij wel het meest bijzondere jaar als