Domeinnaam op jouw naam

Esther Aleman

Ben ik de domeinhouder?

De domeinnaam behoort eigenlijk toe aan de website eigenaar. Echter zien wij nog vaak dat degene die de domeinnaam heeft aangevraagd zich laat registreren tot domeinhouder. Wat betekent dit? En hoe kun je voorkomen dat de hosting zich met jou domein als domeinhouder registreert? Waar kan ik zien wie de domeinhouder is van mijn domein?

De domeinhouder
Je kunt jouw domeinnaam registreren via een registrar. Meestal regelt de hostingmaatschappij dit. Zorg ervoor dat de juiste naam staat geregistreerd als domeinhouder.  De domeinhouder is de eigenaar van de domeinnaam.
Stel je sluit een hosting af met domeinnaam. De Hosting is voor het domein slechts een tussenpersoon. Het komt echter regelmatig voor dat de hoster die als tussenpersoon optreedt, de domeinnaam registreert op zijn eigen naam in plaats van op naam van de aanvrager. Hierdoor is het hostingsbedrijf eigenaar van het domein. Dit betekend dat je als klant niet de eigenaar bent van het domein. Mocht het hostingsbedrijf failliet gaan dan kan je jouw domein kwijt raken. Of een ander voorbeeld het domeinnaam kan verhandeld of opgeheven worden zonder dat je daar recht van spreken over hebt.  Bij web-vormgever adviseren we de klant zelf een hosting en domeinnaam aan te schaffen zodat je de beheerder en eigenaar bent en blijft van je website.  Wat is ‘Whois’?

Whois-servers

Om te weten te komen of jouw domeinnaam juist geregistreerd staat kun je kijken op een Whois-server. Onderstaand verschillende servers afhankelijk van welk soort domein je hebt.

Hulp nodig bij het verhuizen van je website? Neem contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Berichten die mogelijk ook interessant voor je zijn

Update van Google.

Generative AI in Google Search: Laat Google het zoekwerk voor je doen. Is jouw website hierop voorbereid?

Lokale SEO

Wat is Lokale SEO? Lokale zoekmachineoptimalisatie richt zich op het

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Vakantiesluiting

01 juni t/m 30 juni

Web-vormgever maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement
Ga naar de inhoud