Content vergroot je zichtbaarheid

Wat is content marketing?

Content is de gehele inhoud aan informatie op een website. Dat kan beeldmateriaal en tekst zijn.
Content marketing is het inzetten van content om marketingdoelen te behalen. Je kunt dus zeggen content marketing is een gerichte marketingstrategie waarin content de basis is.

Hoe werkt content marketing?
Content marketing is niets anders dan informatie zichtbaar maken voor je klanten. Waar sta je voor? Wat doe je? Wat is je visie? Waarom moet ik voor jouw kiezen? Door dit op een goede manier te visualiseren in tekst of beeld ontstaat er een beleving. En door deze aan te vullen met antwoorden op vragen van de doelgroep ontstaat er een dialoog. Prikkel de doelgroep met goede content!

De basis voor een content marketing strategie.

Zoals in elke vorm van marketing is het ook voor content marketing belangrijk een doel te stellen. Ik begin altijd met het maken van een analyse.

  • Wat voor kanalen worden erin gezet en wat is het bereik hiervan?
  • Wat is je doel dat je wilt bereiken?
  • Wie is de doelgroep en hoe bereik ik deze?
  • Waar liggen de kansen en moeilijkheden?
  • Met welke kanalen bereiken we het doel?

Nadat de analyse is opgesteld, beginnen we met een plan van aanpak uit te zetten. Hierna kan er begonnen worden met het uitwerken van de content per kanaal. Belangrijk hierin is interessante, leesbare, interactieve content te plaatsen.

Waarom investeren in content marketing?

Het kost veel tijd en energie om een goede content marketing strategie op te zetten en uit te voeren. Maar wanneer je het op de juiste manier hebt opgezet kun je er veel voordelen uithalen.

  • Hoger scoren in de zoekmachine resultaten.
  • Contact met de doelgroep.
  • Naamsbekendheid creëren bij de doelgroep.
  • Goedkope manier van marketing.

Content marketing is een manier om als bedrijf gezien te worden als professional in je vakgebied.
Communiceren met de klant zonder directe verkoop maar puur informatie.

Het niet toegestaan de teksten te kopiëren of afbeeldingen op te slaan. De afbeeldingen en teksten bevatten auteursrechten.

Vakantiesluiting

01 juni t/m 30 juni

Web-vormgever maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement
Ga naar de inhoud